piątek, 26 lipca 2013

Letnia zupa z młodych warzyw z pierożkami tortellini/ Summer soup with young vegetables and tortellini.

Idealna na lato lekka zupa. Zawiera dużo witamin i mikroelementów i jest pyszna.

Perfect soup for summer. Contains a lot of vitamins and micronutrients and it's delicious.



Składniki/ Ingredients :

  • 1 główka młodej kapusty / 1 small cabbage
  • 1 paczka pierożków tortellini z nadzieniem wg uznania(ja użyłem serowych) / 1 package of tortellini, use filling you like the most (I used cheese one)
  •  1 puszka groszku / 1 can of green peas
  • 3 marchewki / 3 carrots
  • 2 kostki rosołowe / 2 bouillon cubes
  • kawałki kurczaka do ugotowania bulionu / few pieces of chicken to cook bouillon
  • przyprawy : sól, pieprz, papryka słodka, zioła/ spices : salt, pepper, paprika powder, herbs

W ok. 3L wody ugotować kawałki kurczaka, kiedy będzie wrzeć dodać kostki rosołowe. Kapustę sparzyć. Tortellini ugotować wg przepisu an opakowaniu.

In about 3L o water cook chicken, when it boils add bouillon cubes. Parboil cabbage with water. Cook tortellini according to the recipe on the package.




Pokroić kapustę i marchewkę. Odcedzić groszek i dodać do bulionu.

Cut cabbage and carrots. Strain peas and add to bouillon.


Gotować, aż kapusta i marchewka będą miękkie. Dodać przyprawy i na koniec ugotowane tortellini.

Cook, untill cabbage and carrots are soft. Add spices and in the end add cooked tortellini.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz