Idealna na lato lekka zupa. Zawiera dużo witamin i mikroelementów i jest pyszna.
Perfect soup for summer. Contains a lot of vitamins and micronutrients and it's delicious.
Składniki/ Ingredients :
- 1 główka młodej kapusty / 1 small cabbage
- 1 paczka pierożków tortellini z nadzieniem wg uznania(ja użyłem serowych) / 1 package of tortellini, use filling you like the most (I used cheese one)
- 1 puszka groszku / 1 can of green peas
- 3 marchewki / 3 carrots
- 2 kostki rosołowe / 2 bouillon cubes
- kawałki kurczaka do ugotowania bulionu / few pieces of chicken to cook bouillon
- przyprawy : sól, pieprz, papryka słodka, zioła/ spices : salt, pepper, paprika powder, herbs
W ok. 3L wody ugotować kawałki kurczaka, kiedy będzie wrzeć dodać kostki rosołowe. Kapustę sparzyć. Tortellini ugotować wg przepisu an opakowaniu.
In about 3L o water cook chicken, when it boils add bouillon cubes. Parboil cabbage with water. Cook tortellini according to the recipe on the package.
Pokroić kapustę i marchewkę. Odcedzić groszek i dodać do bulionu.
Cut cabbage and carrots. Strain peas and add to bouillon.
Cook, untill cabbage and carrots are soft. Add spices and in the end add cooked tortellini.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz